dimecres, 5 d’agost del 2020

Alemanya, 1- Portugal, 0 (Euro 2012-Primera fase)

311. Mario Gómez (1-0)

Ja s'ha parlat en aquest blog (gol número 334) de la capacitat golejadora de Mario Gómez i de la necessitat que sol tenir la selecció alemanya de disposar d'un rematador a dins de l'àrea per treure partit a tot el joc de toc de l'equip de Joachim Löw. En l'Eurocopa del 2012, l'atacant arribava al torneig de Polònia i Ucraïna en el millor estat de forma de la seva carrera. De fet, va començar el campionat com un tret i ho va demostrar en el primer partit, contra Portugal.


L'atacant venia de dues temporades exitoses amb el Bayern, amb el qual havia marcat 28 i 26 gols, respectivament, a la Bundesliga. A més, arribava rabiós a l'Eurocopa, ja que els bavaresos havien deixat escapar dues de les tres últimes finals de la Lliga de Campions, la segona poques setmanes enrere contra el Chelsea i, a més, a casa, amb Mario Gómez de titular i sense marcar cap gol.

De tota manera, i malgrat els seus grans registres, no es podia adormir. A la convocatòria també hi havia Miroslav Klose, a l'actualitat el jugador que ha marcat més gols a la història dels mundials. Havien coincidit al Bayern durant un parell de temporades, però l'estiu del 2011 Klose havia marxat a la Lazio ja que Gómez li havia pres el lloc a l'equip. Ara, la rivalitat seguia a la selecció i semblava que l'ariet d'origen espanyol havia guanyat la partida.

El gol

Així, els alemanys es van estrenar en el campionat a Lviv contra Portugal, un duel que, al final, va definir la primera posició d'un grup que completaven Dinamarca i els Països Baixos. Com era d'esperar, va ser un enfrontament molt igualat de dos conjunts que arribarien a les semifinals de la competició. La resolució va arribar al minut 72 en una acció no exempta d'un xic de fortuna.


Alemanya, que venia d'una final en l'Eurocopa anterior i la semifinal del mundial del 2010, en tots dos casos amb derrota contra Espanya, apostava pel joc de toc del seu centre del camp. Aquesta manera de fer li acabaria donant rèdits en forma de títol mundial dos anys més tard. Tot i no haver marcat contra Portugal, l'equip va anar tocant i tocant, però va ser una acció directa la que va decidir. Khedira és qui centra la pilota a l'àrea, aquesta toca en Moutinho i descriu una paràbola que supera la posició del central Pepe. Mario Gómez ho aprofita i, amb facilitat, remata al fons de la porteria de Rui Patrício per donar la victòria als seus.

Alemanya va acabar guanyant els tres partits de la primera fase per un gol de diferència. Mario Gómez va anotar dues vegades en el següent partit, contra els neerlandesos, però va ser rellevat, sense marcar, per Klose en el tercer, contra Dinamarca. Aquest fet no va ser anecdòtic, perquè el seu veterà company li va prendre el lloc en els quarts de final, amb triomf contra Grècia. Tot i que Gómez va actuar deu minuts en aquest partit, i va ser titular contra Itàlia en una semifinal que Alemanya va acabar perdent per 1-2, va semblar que tan canvi l'havia despistat i davant dels transalpins va ser rellevat a la mitja part. Finalment, Klose li va guanyar la partida i potser va ser un avís per al futur.

Mario Gómez es va mantenir un any més al Bayern i va ser campió d'Europa el 2013, tot i que un altre Mario, el croat Mandzukic, li va prendre el lloc a l'equip titular. Va deixar els bavaresos i va fitxar per la Fiorentina abans del mundial del 2014 ja que Löw semblava que li havia perdut la confiança d'ençà de la derrota de l'Eurocopa. No la va recuperar i va caure de la llista per al mundial de Brasil, l'únic gran torneig que ell ha deixat de jugar des del 2008 i l'únic que el seu país ha guanyat en aquest espai de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada