dimecres, 1 de juliol del 2020

Irlanda, 1-Suècia, 1 (Euro 2016-Primera fase)

346. Ciaran Clark (1-1, en pròpia porta)

La República d'Irlanda participava el 2016 per segona edició consecutiva a una Eurocopa. Ja ho havia fet en la del 2012, en què no havia passat de la primera fase, i l'ampliació a 24 equips havia facilitat la seva presència en la de França. El conjunt irlandès el sol integrar una majoria de futbolistes que actuen a les diferents categories d'Anglaterra i hi ha jugadors, fins i tot, que no han nascut a l'illa i que provenen de la Gran Bretanya. És el cas del central Ciaran Clark.

El defensa havia capitanejat les seleccions angleses des de la sub-18 a la sub-20. És nascut a Harrow, a pocs quilòmetres de l'estadi de Wembley, però això no va impedir que l'octubre del 2010 decidís que jugaria amb la camiseta verda d'Irlanda, el país de naixement dels seus pares. Hi va debutar l'any següent, però no va entrar a la llista per a l'Eurocopa del 2012. Es va haver d'esperar quatre anys. El 2016, a més, va ser un any important per a ell, ja que havia canviat de club, de l'Aston Villa al Newcastle, i de categoria, ja que es disposava a actuar a la segona, el Championship. Enmig de tot això, el seu primer gran torneig de seleccions i el debut d'Irlanda contra Suècia.

El gol

El partit de Saint-Denis va ser molt físic i Irlanda el va decantar de la seva banda amb un gol de Hoolahan a l'inici de la segona part. Els nòrdics, capitanejats per Ibrahimovic, van anar endavant i van trobar l'empat en una acció de fortuna. La seva estrella va internar-se per la banda esquerra i va fer una centrada enrere buscant la rematada de Sebastian Larsson. Clark s'hi va interposar i va llançar-se amb planxa, però l'acció va passar a pocs metres de la porteria i no va poder evitar introduir-s'hi la pilota, que va superar el porter Randolph. El partit va acabar amb empat a un gol.



Clark va jugar el segon partit, però la clara derrota contra Bèlgica per 3-0 el va apartar de la titularitat i no va poder jugar més en el torneig, en què Irlanda va accedir a la segona fase amb un triomf contra Itàlia en el tercer partit. 

Per sort per a ell, la primavera següent va tornar a la Premier League amb el Newcastle i s'hi ha consolidat. En la selecció, les coses no li van tan bé i ha tingut un paper testimonial en la fase de classificació d'una Irlanda que encara ha de disputar la repesca per saber si serà a l'Eurocopa del 2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada