divendres, 24 de juliol del 2020

Alemanya Federal, 2- Romania, 1 (Euro 84-Primera fase)

323. Rudi Völler (1-0 i 2-1)


Rudi Völler va ser el davanter centre alemany de referència de la dècada dels vuitanta i principi de la dels noranta. Jugador que no era excessivament ràpid a camp obert, sí que era extremadament llest en distàncies curtes. Anava bé de cap, malgrat no ser gaire alt, i marcava molts dels seus gols amb una sola rematada i sense gaires floritures prop de la porteria rival.


Sorgit de l'històric Kickers Offenbach, és originari de Hanau, la mateixa ciutat que els germans Grimm, famosos per escriure contes infantils. Però el joc de Völler era de tot, menys cosa de nens. No feia presos i no s'estava de romanços si s'havia de barallar amb els defenses contraris per trobar el seu espai. Va debutar a la màxima categoria la temporada 1980-81 amb el Munic 1860. L'equip va baixar, però va ser a la 2. Bundesliga on va esclatar, amb 37 gols en 37 partits que li van valer fitxar pel Werder Bremen. 

En la seva primera temporada va ser màxim golejador, amb 23 gols, i va començar a participar amb la selecció absoluta. Cinc gols a la fase de classificació per a França 84 li van valer la primera convocatòria per a un gran torneig.

Els gols

L'equip alemany, que arribava després de ser subcampió del món a Espanya, va arrencar amb un trist empat a zero contra Portugal. Calia vèncer Romania en el segon partit per optar a una de les dues primeres posicions d'un grup que completava Espanya. I va ser a Lens on Völler va completar el seu primer doblet en una Eurocopa com es pot veure en el següent resum del partit.


Així, al minut 25 va posar el seu equip a davant amb una rematada de cap marca de la casa, avançant-se al porter Lung, després d'una pilota penjada per Norbert Maier. Romania empataria just després del descans, amb un xut a boca de canó de Coras. Però Völler va aparèixer vint minuts més tard per decantar la balança en una combinació dels tres davanters de l'equip. Klaus Allofs surt de l'àrea, envia una pilota a la frontal que Rummenigge, amb classe, toca de primera i Völler la para amb la dreta i, amb el mateix peu, sense pensar, allotja l'esfèrica a la xarxa.

Malgrat tenir-ho tot de cara, els alemanys van quedar eliminats del campionat en l'últim minut del següent partit del grup, en caure contra Espanya per culpa d'un històric gol de Maceda. Va ser una decepció, però a Rudi Völler li quedarien moltes bales a la recambra en els següents anys per solucionar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada