dimarts, 21 de juliol del 2020

Dinamarca, 2- Espanya, 3 (Euro 88-Primera fase)

326. Emilio Butragueño (1-2)


Alguns països o equips de futbol tremolen quan senten el nom de certs jugadors per com de malament els ho ha fet passar en diversos partits. Si als aficionats de 45 anys en davant de Dinamarca se'ls pregunta qui és el futbolista que els ha provocat més malsons, un dels noms que apareixerà, amb total seguretat, és el d'Emilio Butragueño.


L'habilidós davanter del Reial Madrid li va fer una bona jugada en el Mundial de Mêxic a l'equip nòrdic. La Dinamita Vermella es trobava en el seu apogeu, després d'haver superat en el grup tres equips amb resultats tan cridaners com un 6-1 davant de la bicampiona Uruguai o un triomf per 2-0 contra la vigent subcampiona del torneig, Alemanya Federal. Però als quarts de final, Dinamarca es va trobar amb Butragueño.

El jugador blanc, que va fer cinc grans anys amb el seu equip, amb el qual va aconseguir cinc campionats de lliga consecutius, va anotar quatre gols aquella calorosa tarda de juny del 1986 a l'estadi de la Corregidora de Querétaro i va desactivar tots els cartutxos de dinamita ell sol. El 5-1 era ben present al cap dels danesos quan, dos anys més tard, Espanya i Dinamarca es van tornar a trobar, aquest cop en el debut a l'Eurocopa del 1988, a Hannover.

El gol

El duel no era de vèncer o morir, però va ser més espectacular i igualat. Espanya es va avançar amb un gol de Michel que va igualar Laudrup. El porter Rasmussen va aturar un llançament de penal del mateix Michel abans del descans i tots dos equips van anar al vestidor igualats. A la represa, va aparèixer la bèstia negra danesa en un polèmic gol que es pot veure a partir del segon 45 d'aquest video.


Als vuit minuts, Dinamarca allunya una pilota de l'àrea i aquesta cau a peus de Miquel Soler, que acabava de rellevar el lesionat Camacho. Aquest envia una passada que trenca la línia danesa, que surt malament i habilita Bakero qui, de primera, la passa a Butragueño. Aquest, en una clara posició de fora de joc no indicada per l'auxiliar neerlandès Van der Niet, supera Rasmussen per sota i avança el seu equip.

Espanya tornarà a guanyar Dinamarca, amb un gol posterior de Gordillo que només pot ser retallat mínimament pel definitiu de Poulsen, però cap de tots dos equips no aconseguirà passar a les semifinals del campionat. Butragueño només disputarà un altre gran torneig, el Mundial d'Itàlia. Espanya hi quedarà eliminada en el partit de vuitens de final contra Iugoslàvia i el jugador madridista no marcarà cap gol en tot el campionat. Deu ser perquè Dinamarca no s'hi havia classificat i no s'hi va poder tornar a acarnissar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada