dilluns, 13 de juliol del 2020

Irlanda del Nord, 0- Alemanya, 1 (Euro 2016-Primera fase)

334. Mario Gómez (0-1)

A les diferents seleccions alemanyes de la història sempre els ha funcionat disposar d'un ariet golejador. Generalment han estat sempre homes alts. No ho era tant Gerd Müller, tot i que sí que era potent, però sí que els han donat resultat en grans torneigs elements com Dieter Müller, Horst Hrubesch, Klaus Fischer, els més mòbils Rudi Völler, Jürgen Klinsmann i Karl-Heinz Riedle, també Oliver Bierhoff i Miroslav Klose. L'últim d'aquesta llarga llista és un atacant que ha participat en tots els últims grans tornejos de la Mannschaft menys en el que li va suposar el títol mundial a Brasil: Mario Gómez.
Aquest espigat atacant va nèixer a Riedlingen, al land de Baden-Würtenberg, però el seu nom, i si afegim que de segon cognom es diu García, heretat del pare, no de la mare alemanya, no poden amagar un origen espanyol. Els seus avis eren originaris d'Albuñán, a Granada, i van ser dos dels molts exiliats al país centreeuropeu del segle passat. Mario va destacar aviat pel seu físic en totes les seleccions alemanyes de base. Format a l'Stuttgart, el va fitxar el Bayern, on va estar quatre anys, el 2009, i després va iniciar una carrera a l'estranger.

El 2016 tornava a una llista per a un gran campionat després de no haver estat a la de Brasil. El joc de toc de l'equip de Joachim Löw havia provocat que el seleccionador apostés per un altre Mario, Götze, com a punta en l'Eurocopa de França, tant en el debut victoriós contra Ucraïna (2-0), com contra Polònia en el següent partit. Però l'invent no havia sortit bé, Alemanya es va haver de conformar amb un empat a zero i Gómez, que ja havia jugat vint minuts en aquell partit, va ser titular en el tercer i decisiu duel davant d'Irlanda del Nord.

El gol

I l'aposta va sortir bé a la mitja hora de joc. Els nord-irlandesos van perdre una pilota en la construcció i la transició alemanya va acabar amb una passada interior d'Özil que Gómez va tocar per deixar sol a Thomas Müller a l'àrea. Però aquest va quedar posicionat d'esquena a la porteria i al porter McGovern i va haver de descarregar la pilota enrere cap al mateix Gómez qui, amb calma i tot de cara, va anotar l'únic gol del partit.



Encara va anotar un altre gol en el torneig, contra Eslovàquia, i va jugar els quarts contra Itàlia. No ho va fer en semifinals, en l'eliminació davant de França. El davanter d'origen hispà, que ha viscut els últims anys a cavall entre la Fiorentina i el Besiktas, també va ser present en el desastre alemany del Mundial de Rússia, tot i que va ser suplent en els tres partits. Els seus últims partits han estat a Wolfsburg, abans de retirar-se aquest mateix any 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada