dimarts, 23 de juny del 2020

República Txeca, 2- Croàcia, 2 (Euro 2016-Primera fase)

354. Ivan Rakitic (0-2)

La selecció croata ha atresorat molt talent des que va poder començar a competir com a estat independent durant els anys 90. La primera onada va arribar amb el tercer lloc al Mundial de França i en la segona, en aquesta dècada, amb resultats tan importants com el subcampionat del món del 2018. Alguns dels jugadors que han integrat els diferents conjunts balcànics són fills de l'emigració de la guerra, de famílies que van haver de deixar els seus països pel conflicte i es van integrar a d'altres societats. És el cas d'Ivan Rakitic, tot i que de fet la seva família va arribar a Suïssa el 1985, abans de l'esclat de les hostilitats.



El jove Ivan va arribar a jugar amb les categories inferiors del país helvètic, però quan es va fer més gran va decidir fer-ho per Croàcia, la terra dels seus pares. Va destacar al Basilea, va traslladar-se a Alemanya, on va començar a ser conegut al Schalke i va esclatar quan va arribar a la lliga espanyola, al Sevilla, primer, i al FC Barcelona, després. El 2016, als 28 anys, ja era un jugador consagrat. Afrontava la seva tercera Eurocopa i en aquesta, per fi, va aconseguir el seu primer gol.

El gol

En els últims anys, Rakitic havia endarrerit la seva posició fins a convertir-se en un centrecampista molt complet. A la selecció combina molt bé amb homes com Modric o Brozovic, i aquest fet és clau en els bons resultats de l'equip nacional. A França, Croàcia havia començat vencent Turquia per 0-1, amb gol del jugador del Reial Madrid, i contra la República Txeca, dominava a plaer. Guanyava per 0-1, amb un gol de Perisic, quan va arribar el segon.



Va ser precisament Brozovic qui va recuperar la pilota després d'un servei de porteria massa precipitat de Cech, que va posar en un compromís el seu company Hubnik i va provocar que perdés la pilota. Brozovic la va cedir immeditament a Rakitic, amb la defensa txeca mal situada i aquest, demostrant la seva bona arribada a l'àrea, va fer una picada suau per damunt del porter que va significar el 0-2.

Croàcia no va poder lligar la victòria, ja que els txecs van empatar el partit a dos, però la posterior victòria contra Espanya la deixaria primera de grup. Semblava una bona oportunitat per arribar lluny, però Portugal se li va creuar als vuitens. La consolidació arribaria dos anys després, amb Rakitic com a peça clau en el millor moment de la seva carrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada