diumenge, 21 de juny del 2020

França, 2- Anglaterra, 1 (Euro 2004-Primera fase)

356. Frank Lampard (0-1)

Anglaterra arribava a l'Eurocopa del 2004, la de Portugal, després d'haver-ho fet bé al Mundial de Corea i Japó, amb una eliminació assumible en els quarts de final contra Brasil. El seleccionador, Sven Göran Eriksson, comptava amb una bona fornada de jugadors que unien la veterania de la columna vertebral del Manchester United triomfador dels últims anys, amb Beckham i Scholes a prop de la trentena, amb els nous talents emergents, com el joveníssim Rooney, amb només 19 anys, Owen, Gerrard o Frank Lampard.


El centrecampista del Chelsea, amb 25 anys, es disposava a viure els millors moments de la seva carrera a les ordres d'un José Mourinho que acabava de ser campió d'Europa amb el Porto. Lampard no intervenia excessivament en el joc, però era un centrecampista letal quan s'acostava a l'area. Sabia mesurar quan calia arribar a zona d'atac i acabava les temporades amb unes importants quantitats de gols, gràcies a la seva bona rematada, tant amb els peus, com amb el cap, tot i no ser gaire alt.

Anglaterra afrontava un debut dur a l'Eurocopa de Portugal contra França, conjunt que havia fracassat a l'últim Mundial però que defensava títol. Una victòria podia significar assegurar el primer lloc d'un grup que completaven Suïssa i Croàcia, a priori més dèbils, i evitar els amfitrions en els quarts de final. I en l'enfrontament disputat a l'Estadi da Luz les coses van començar bé.

El gol

El partit de l'estrena al torneig, molt igualat, s'encaminava al descans quan una acció a pilota parada va avançar els anglesos. David Beckham va executar primorosament un llançament de falta lateral des de la banda dreta i Lampard, al primer pal, es va avançar a la defensa francesa, principalment a Silvestre, i va girar el coll per batre el porter Barthez.




El partit hauria pogut acabar de diferent manera si, a la represa, Beckham no hagués fallat el penal que suposava el 0-2, aturat per Barthez, o si els anglesos no haguessin jugat tan malament un descompte en què Zidane va emular el Manchester United de la final de la Lliga de Campions del 1999 i va marcar dos gols que van capgirar el resultat. La derrota suposaria que Anglaterra acabés segona i jugués, i perdés, els quarts contra Portugal.

Pel que fa a Lampard, curiosament, tot i la seva llarga carrera aquesta va ser l'única Eurocopa que va disputar. Anglaterra no es va classificar per a la del 2008 i una lesió a una cuixa el va apartar de la del 2012, l'any en què va guanyar la Champions, per a la qual estava convocat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada