divendres, 12 de juny del 2020

Dinamarca, 2- Portugal 3 (Euro 2012-Primera fase)

365. Nicklas Bendtner (2-2)

El danès Nicklas Bendtner ha mostrat una trajectòria irregular i sempre ha semblat que podia fer més del que ha acabat fent. Reconegut per les seves participacions amb la selecció danesa i també per la seva etapa de nou anys a l'Arsenal (entre el 2005 i el 2014), no és només un rematador pur ja que també té capacitat d'associació amb els centrecampistes i força habilitat per caure a les bandes.



El problema de Bendtner durant anys, però, ha estat un caràcter complicat i erràtic que li ha comportat més d'un problema i no l'ha permès ser una opció fiable per als grans d'Europa. Així, dins del seu cap tenia la qualitat d'Ibrahimovic, però fora dels terrenys de joc s'ha llaurat, sobretot després de marxar dels gunners, una fama de vividor i de poc sacrificat que el van fer sortir cedit al Sunderland o la Juventus (on només va actuar en nou partits) i jugar malament al Wolfsburg i al Nottingham Forest, abans d'acabar al Rosenborg i després al Copenhaguen, on esgota la seva carrera, ja amb 32 anys.

El 2012. Bendtner havia viscut la cessió al Sunderland, però el seleccionador danès, el sempitern Morten Olsen, encara hi confiava. Després d'haver intervingut al Mundial de dos anys abans, era el titular en l'equip que havia començat l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna derrotant els Països Baixos per 0-1. Contra Portugal, en el segon partit, els nòrdics van començar perdent per 0-2, amb gols de Pepe i d'Hélder Postiga, però el propi Bendtner havia reduït la diferència abans del descans amb una rematada de cap.

El gol

El partit esllanguia en la segona meitat. Faltaven només deu minuts a l'Arena de Lviv quan Lars Jacobsen va penetrar per la banda dreta i va enviar una centrada molt passada. Bendtner va explotar una de les seves millors qualitats, el desplaçament cap al segon pal i va enganxar una gran rematada de cap que va superar el porter Rui Patrício. Dinamarca posava, amb l'empat, un peu a la segona fase. I aleshores, el davanter va provocar un dels seus escàndols.



Va córrer a celebrar el gol cap al banderí de córner però pel camí es va abaixar els pantalons i va mostrar la marca dels calçotets per fer-ne publicitat. El gest no va passar inadvertit per la UEFA, que el va castigar amb un partit sense jugar i una multa de 100.000 euros. A més, Dinamarca havia perdut per 2-3, per culpa d'un gol del portuguès Silvestre Varela en el tram final.

Finalment, a Bendtner li van acceptar l'apel·lació i va poder jugar el tercer enfrontament de la primera fase, contra Alemanya, però Dinamarca hi va caure derrotada per 1-2. Aquest va ser, fins al moment, i no fa cara de canviar la cosa, el seu últim partit en un gran torneig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada