dilluns, 18 de maig del 2020

Gols de l'Eurocopa

Un any sencer repassant els millors moments del torneig


Hola, què tal? Soc el Jordi Agut i us presento el bloc que romandrà obert durant el proper any, aproximadament, amb un projecte que espero mantenir fins al final.

Com molts sabeu, el 2015 vaig acabar d'escriure la novel·la L'últim defensa. Primer va ser publicada per Stonberg i després per Pagès Editors, que l'any passat també va editar la segona part de la història, Línia de quatre. Poca gent sap que la idea de la primera arriba després d'un seguit d'articles que vaig publicar l'estiu del 2014 al diari Regió7 en què feia un compte enrere sobre els millors gols de la història dels mundials. Aquí en teniu un exemple.


"L'últim defensa", el primer llibre, va sobre una sèrie d'assassinats a diverses parts d'Europa. El nexe d'unió són unes fotografies amb moments de la història de l'Eurocopa, ja que la trama succeeix un parell de mesos abans d'aquest torneig en la seva edició del 2016.

Quatre anys després, per culpa de la pandèmia, el campionat que corresponia al 2020 s'ha endarrerit 365 dies. Començarà l'11 de juny del 2021, si no hi ha res de nou. Per tant, la meva idea ha estat aprofitar aquest any que falta per barrejar "L'últim defensa" i el compte enrere de gols que vaig escriure al diari.

A partir de l'11 de juny d'aquest any FARÉ UN COMPTE ENRERE DE 366 GOLS DE LA HISTÒRIA DE L'EUROCOPA, just fins al dia que comenci el torneig. El funcionament serà el següent.

- Qui vulgui, cada dia podrà consultar a Twitter o podrà rebre una notificació del gol que toqui amb una foto en format cromo del futbolista que el va marcar i el compte enrere (366, 365, 364...)

- En el tuit hi haurà un link cap a aquest bloc i, clicant-lo, es podrà llegir una explicació del context del gol, del jugador i també la jugada en concret.

- En el post també hi haurà la foto en format cromo del jugador i la imatge del gol. Per tema de drets, o també perquè costa de trobar-los tots, en alguns casos serà imatge i, en d'altres, enllaços per anar a Youtube o a d'altres webs.

L'ordre del compte enrere és personal. He intentat fer una llista que acabarà en el gol que, segons el meu parer, aplega més importància, bellesa i transcendència de la història del torneig. El primer factor serà el més determinant.

No només es tracta d'un bloc per llegir-lo, sinó també per aprendre'n (jo n'estic aprenent molt buscant informació cada dia per escriure'l) i també per millorar-lo. A través dels comentaris del bloc o de Twitter podeu fer aportacions i correccions que evidentment seran ben rebudes.

El projecte dura un any. M'il·lusiona mantenir-lo durant aquest temps, tot i que sé que serà difícil. Alguns ja heu llegit "L'últim defensa". Per als més futbolers i, com sempre dic, per als que no ho són tant, pot ser una nova manera d'aprofundir en històries d'aquest esport que no tothom coneix. 

Espero que us interessi, trobar-vos-hi, i que seguiu el compte durant tot aquest temps. Hi haurà una versió en català i una en castellà exactament iguals. Són:

@Golsdeurocopa
@goleseurocopa

a través de Twitter. El nou tuit i el nou post es penjaran cada dia a les 12 del migdia. Si voleu anar directament al bloc i recuperar els de tots els dies, són:

golsdeleurocopa.blogspot.com
goleseurocopa.blogspot.com

Doncs això és tot. Espero que m'acompanyeu en aquest viatge a partir de l'11 de juny.